Jadłospis

JADŁOSPIS

 
23.02.2021 – 01.03.2021
 
23.02.2021 WTOREK
 ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM (SKŁADNIKI: MAKARON, PRZECIER
POMIDOROWY, KONCENTRAT POMIDOROWY, MARCHEW, PIETRUSZKA, NATKA
PIETRUSZKI, POR, ŚMIETANA 9%, PRZYPRAWY - PIEPRZ CZARNY, CUKIER, ZIOŁA
PROWANSALSKIE, LIŚĆ LAUROWY)
 FILET Z PIERSI KURCZAKA W PANIERCE + ZIEMNIAKI + SURÓWKA Z KAPUSTY
PEKIŃSKIEJ (SKŁADNIKI: MIĘSO DROBIOWE, JAJA, BUŁKA TARTA, ZIEMNIAKI,
MARCHEW, JABŁKO, MUSZTARDA, NATKA PIETRUSZKI, KAPUSTA PEKIŃSKA,
PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ, SÓL) + KOMPOT WIELOOWOCOWY
ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA, GORCZYCA
24.02.2021 ŚRODA
 KAPUŚNIAK Z ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: KAPUSTA KISZONA, ZIEMNIAKI, MARCHEW,
MĄKA, PIETRUSZKA, PRZYPRAWY - ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, MAJERANEK,
CZARNY PIEPRZ)
 PLACKI Z JABŁKIEM (SKŁADNIKI: MĄKA, JAJA, MLEKO, PROSZEK DO PIECZENIA,
JABŁKA) + KOMPOT WIELOOWOCOWY
ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA
25.02.2021 CZWARTEK
 ROSÓŁ Z MAKARONEM (SKŁADNIKI: MAKARON, TUSZKA DROBIOWA, MARCHEW,
PIETRUSZKA, POR, SELER, NATKA PIETRUSZKI, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ,
KURKUMA, LIŚĆ LAUROWY)
 GULASZ MIĘSNY + KOPYTKA + SURÓWKA OGÓRKÓW I JABŁEK (SKŁADNIKI: MIĘSO
WIEPRZOWE, ZIEMNIAKI, MĄKA, JAJA, OGÓRKI KISZONE, JABŁKA, PRZYPRAWY - ZIELE
ANGIELSKIE, CZARNY PIEPRZ, NATKA PIETRUSZKI, KMIN RZYMSKI, ZIOŁA
PROWANSALSKIE, CZOSNEK, SÓL) + KOMPOT WIELOOWOCOWY
ALERGENY - PSZENICA, JAJA, SELER
 
26.02.2021 PIĄTEK
 KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ I ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: KASZA JĘCZMIENNA,
ZIEMNIAKI, MĄKA, CEBULA, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, PRZYPRAWY - KURKUMA,
CZARNY PIEPRZ, CZOSNEK, LIŚĆ LAUROWY)
 
 PULPET RYBNY W SOSIE KOPERKOWYM + ZIEMNIAKI + SURÓWKA Z CZERWONEJ
KAPUSTY
(SKŁADNIKI: DORSZ, ZIEMNIAKI, JAJA, CEBULA, BUŁKA TARTA, KASZA JĘCZMIENNA
ŚMIETANA 9%, KOPEREK, CZERWONA KAPUSTA, MARCHEW, JABŁKO, CEBULA, SOK Z
CYTRYNY, OLEJ RZEPAKOWY, PRZYPRAWY - CZARNY PIEPRZ, SÓL, CUKIER) + KOMPOT
WIELOOWOCOWY
ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA, JĘCZMIEŃ, RYBA
01.03.2021 PONIEDZIAŁEK
 BIAŁY BARSZCZ Z ZIEMNIAKAMI (SKŁADNIKI: ZAKWAS, ZIEMNIAKI, MĄKA, ŚMIETANA
9%, MARCHEW, PIETRUSZKA, POR, PRZYPRAWY - SÓL, PIEPRZ CZARNY, MAJERANEK,
LIŚĆ LAUROWY)
 RUMSZTYK Z MIĘSA WIEPRZOWO-WOŁOWEGO Z CEBULKĄ + ZIEMNIAKI + OGÓREK
KISZONY (SKŁADNIKI: MIĘSO WIEPRZOWE, MIĘSO WOŁOWE, JAJA, CEBULA, KASZA
JĘCZMIENNA, BUŁKA TARTA, MĄKA, OLEJ RZEPAKOWY, ZIEMNIAKI, OGÓREK
KISZONY, PRZYPRAWY - KMINEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, CZARNY PIEPRZ, CZOSNEK,
SÓL) + KOMPOT WIELOOWOCOWY
ALERGENY - PSZENICA, MLEKO, JAJA, JĘCZMIEŃ
 
ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN : PSZENICA, OWIES, JĘCZMIEŃ, ŻYTO.
W NAPOJACH ZNAJDUJE SIĘ MNIEJ NIŻ 5 GRAMÓW CUKRU.
PEŁEN SKŁAD RECEPTUROWY POTRAW DOSTĘPNY JEST W KUCHNI W ŻYRARDOWIE UL.
KACPERSKIEJ 6B U PANI WIOLETTY WILKOWSKIEJ.
 
SMACZNEGO